1 Ağustos 2011 Pazartesi

Pişi Köftesi


Yöresel tatlar denemeye devam…
Değişik bir tarif, yapım aşaması normal köfteye göre biraz zahmetli, sofranızda farklılık getirmek istiyorsanız deneyebilirsiniz.
Tarif Isparta  mutfağına ait, soframız programı bu tatları bize tanıttığı için bir teşekkürü hak ediyor, değil mi?


Malzemeler:

  1. 1 kg orta yağlı dana etinden kıyma
  2. 1 su bardağı un
  3. 2 çay kaşığı tuz
  4. 1 çay kaşığı karabiber
  5. Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:


  1. Kıymayı tuz ile iyice yoğurun.
  2. Karabiber ve unu ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  3. Kesme tahtanıza un serpin ve yoğurduğunuz köfteyi düz yüzeyli bir taş veya bardak altı yardımıyla dövün.
  4. Kıyma dövdüğünüz malzemeye yapışmayacak duruma gelinceye kadar dövmeye devam edin.
  5. Köfteden avuç içi büyüklüğünde parça alın ve avuç içi büyüklüğünde köfteyi un serptiğiniz kesme tahtasına koyun.
  6. Köfteleri döverek büyütün ve bol yağda kızartın.
  7. Yanına domates ve biber kızartarak sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder