22 Ocak 2011 Cumartesi

Fulya Bizim Bal?k

İstanbul’un en güzel özelliklerinden biri bence şu: Bizde, usta şeflerin hazırladığı lüks yemeklerin, kişi başı yüzlerce TL’ye satıldığı fine dining restoranlar da var; lezzetli yemekler yiyip, üç paralara çıkılan lokantalar da. Boğaz’daki bir restoranda yapılan rakı-balık keyfinin yanında, birkaç TL’ye karın doyurulan balık-ekmek örneğinde olduğu gibi… Biz burada konsept itibarıyla ‘sokak arası’ndaki ucuz ama lezzeti bol bir balıkçıdan söz edeceğiz. Hazır mevsim de balık mevsimiyken…

Fulya’daki Bizim Balıkçı, aynı zamanda taze çiğ balık satılan bir yer. İsteyenler seçtiği balığı küçük bir ücret farkıyla orada pişirtip yiyebiliyor; hatta evine, iş yerine sipariş edebiliyor. Yanında salatası, tatlısıyla birlikte… Ben birkaç kere gittim, birinde palamut ızgara, birinde hamsi tava ile hamsi ızgara, birinde de tekir denedim. Her seferinde balıklar tazeydi ve ızgara olanların suyu içinde kalacak şekilde çok güzel pişmişti. Belli ki balığı hazırlayan usta bir eldi. Üstelik isteyene soğanlı, isteyene soğansız hazırlanan salataları da taze ve lezzetliydi. Bu samimi mekânda, ekmeğimi salatanın suyuna banıp banıp, taze balığın keyfini çıkardım. Bu arada balık çorbası da denedim, dereotuyla hazırlanmıştı ve hiç fena değildi. Mevsimine göre çok çeşitli balıkları bulabiliyorsunuz burada. Bizim Balıkçı‘nın iç mekânı küçük ama yağmur çamur olmadığı sürece dışarıdaki masalarda oturmak keyifli. Mekânın garsonu da evlere servis yapan elemanı da aynı kişi, yani sahibi. Burada balık-ekmek 4 TL. Izgara uskumruyla yapılıyor. Izgara ya da kızartma olarak sunulan hamsi 8 TL. Karides güveç 12 TL. Lüferin porsiyonu ise 30 TL. Salatalar, içecekler ve tatlılar da son derece uygun. Yani yanında içecekle bir balık-ekmek yiyip 6.5 TL’ye karnınızı doyurabilirsiniz burada. İrmik helvasını da özellikle tavsiye ederim. Mis gibi süt kokuyor ve ağızda dağılıyor. Keşke her mahallede böyle başarılı balıkçılar olsa da Türkiye’de balık yemek, 40 yılda bir Boğaz’da balıkçıya gitmekten ibaret olmasa..

Melis Çalapkulu

Sabah Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder