4 Kasım 2011 Cuma

Tarçınlı ve Karanfilli Kurabiye

Malzemeler
125 gram toz şeker
225 gram bal
170 gram margarin ya da tereyağı
450 gram un
1 çorba kaşığı tarçın
1 adet yumurta
5 gramkaranfil (toz halde)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
5 gram zencefil
Hazırlanışı
Margarin, toz şeker ve balı derin bir kapta karıştırın. Yumurtayı da ekleyin ve tekrar karıştırın. Geriye kalan malzemeyi de karışıma ekleyin ve tüm malzemeleri yoğurun. Hamuru düz bir zeminde merdane ile yarım santimden daha az bir kalınlıkta açın. Şekilli kurabiye kalıpları ile hamuru kesin. (Çiçek, kalp ve yıldız şeklindeki kurabiyeler bu hamur için uygundur.) Bir fırın tepsisin üzerine fırın kağıdını serin. Üzerine şekil verdiğiniz hamuru yerleştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder