7 Mart 2011 Pazartesi

Saglikli kafeler ataga gecti

Fine-dining, tapas-şarap derken bir yandan da sağlıklı mönü konseptine sahip kafelerin sayısı artıyor. Sebze ve meyvenin başrolde olduğu bu sağlıklı kafelerin en dikkat çeken özellikleri ise vitamin deposu içecekleri. Sabah‘ın haberine göre; Bahar aylarına girdiğimiz şu günlerde İstanbul’da sağlıklı yemeklerin ön planda olduğu restoranlar atağa kalktı. Amerika’da ‘healthy cafe’ (sağlıklı kafe) konsepti oldukça yaygındır. Şişhane’de açılan Gozo da bu tarz restoranlara iyi bir örnek. Şişhane, son iki yıldır en parlak dönemini yaşıyor.

Public kapandı belki ama Spoil, Bird, Miss Pizza, Big Chefs gibi popüler mekanlarda eğlence geç saatlere kadar devam ediyor. Gozo ise semtteki diğer mekanlardan çok farklı bir konsepte sahip. Burada içki ve yemeklerden çok sağlıklı içecekler, bağışıklık sistemini güçlendiren meyve suları, çaylar ve sağlık deposu yemekler ön plana çıkıyor. Metro istasyonu çıkışının hemen yanına açılan mekan, saat 08.00′de kahvaltı servisiyle kapılarını açıyor. ‘Uyandırma servisi’ adı altındaki kahvaltı mönüsünde, yeşil otlu dağ bayır omleti en çok tercih edileni. Bu arada kahvaltı servisinin Gozo’da gün boyu devam ettiğini de hatırlatalım. Et yemekleri de var ama mekanda sebzeler başrolde. Roka üzerine kırmızı pancar ve kuru fasulye ile servis edilen sebze çorbası, tam bir vitamin deposu. Üzerine sucuktan yapılmış krutonlar atılıyor. Elbette onları istememek size kalmış.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ YÜKSELTEN İÇECEKLER
Geniş çay mönüsü olan Gozo‘da detoks içecekler de ağırlıkta. Üstelik içeceklerin hepsinin nelere iyi geldiği de mönüde tek tek açıklanmış. Ben Dr. Gozo’nun sağlıklı içecekleri bölümünde ‘bağışıklık sistemi içecekleri’nden elma, limon, tarçın ve yeşil çaydan oluşan ‘aşı saati’ni denedim. Ama daha pek çok seçenek var. Mekanda ön plana çıkan bir diğer özellik ise çay çeşitleri ve kurabiyeler. Gozo’da ev yapımı reçeller, sızma zeytinyağları ve tahta oyuncaklar da satılıyor. Bu arada mekanda alkol servisi olmadığını da hatırlatayım.

Özel fırsatlar

Kadınlara yüzde 50 indirimli yemek
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde pek çok mekan sürprizler düzenliyor. Bunlardan biri de Mövenpick Otel. 8 Mart’ta otelin içindeki Azzur Restaurant‘ta kadınlara yüzde 50 indirim uygulaması var. Ayrıca gün boyu BaradoX’taki içecekler de yine yüzde 50 indirimli. Ama indirimler arasında en cazibi yüzde 25 indirimli masaj keyfi. Masaj yaptırmak istemiyorsanız da giriş ücreti ödemeden wellness center’dan yararlanabilirsiniz.

Ücretsiz mini cilt bakımına ne dersiniz?
The Ritz Carlton da Kadınlar Günü’nü unutmamış. 8-9 Mart’ta erken rezervasyon yaptıranlara ücretsiz mini cilt bakımı hediye ediliyor. Mini cilt bakımının içinde özel temizlik, peeling ve nemlendirici maske uygulaması var. Bunun için yapmanız gereken (0212) 334 43 53 nolu telefondan rezervasyon yaptırmak. Otelin içindeki Çintemani Restaurant da bugüne özel olarak kadınlara yüzde 50 indirim uyguluyor.

Canlı müzik isteyenlere
Canlı Türkçe müzik eşliğinde fasıl eğlencesi arıyorsanız, Asmalımescit’teki Kokosh‘u denemenizi tavsiye ederim. Üstelik mekan pazar dahil her akşam açık. Hem geçmişten günümüze nostaljik şarkılar hem de günümüz pop şarkıları çalıyor. Eller havaya başlayan mekanda eğlence genelde ayakta dans ederek bitiyor. Müziğin yanında 14 çeşit meze ve ana yemek seçeneği de var.

Diğer hafif lezzetler
Etiler’deki Club Sporium’un içindeki Saf Organik Bistro, raw-food yani pişmemiş yiyecekler yiyebileceğiniz bir mekan. Saf’ta hiçbir yemekte hayvansal gıda ve yağ kullanılmıyor. Tüm mönü sebze, meyve, kuruyemiş ve tahıl üzerine. Burun kıvırmayın ve detoks salatası sonrasında organik dondurmanın tadına bir bakın derim. Yine Etiler’deki the wrap de sağlıklı mönüsüyle öne çıkan bir başka mekan. Vejetaryen wrap seçeneklerinin de olduğu restoranın favori salatası ise yengeçli Sezar salatası. Anadolu yakasının sağlıklı kafesi ise Ağaoğlu My Word içinde açılan Avlu. Aslında İtalyan ağırlıklı restoranda pizzalar lif oranı yüksek, yedi tahıllı hamurdan yapılıyor.

Kaynak: Food in Life Gastronomi Yayınları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder