7 Mart 2011 Pazartesi

Cin Boregi

Malzemeler
* 6 adet yufka
* 4 yumurta
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 2 çay bardağı yoğurt
* ½ litre süt
* 1 paket galeta unu

İç Harcı

* 2 adet kabak
* 3 adet kırmızı biber
* 2 adet yeşil dolmalık biber
* 2 büyük havuç
* 1 küçük kase dolusu beyaz lahana
* Bir avuç badem
* 2 yemek kaşığı soya sosu
* 1 yemek kaşığı kurutulmuş kekik
* 2 adet tavuk göğsü
* 1 paket (200ml) krema
* ½ çay bardağı sıvı yağ
* ½ çay kaşığı tuz

Yapılışı
Öncelikle iç harcınızı hazırlamaya başlayın. Bunun için sırasıyla kabağınızı, kırmızı biberinizi, dolmalık biberinizi, havucunuzu ve lahananızı kibrit çöpü kalınlığında doğrayınız. (Bana bu kibrit çöpü kalınlığı pek bir zahmetli geldiğinden jülyen doğrayıcı aldım. Kabak ya da patates soyucu gibi görünüyor ama minik dişleri var. Pazarlarda ya da marketlerde plastik saplılarından bulabilirsiniz. Ama tavsiyem bulabilirseniz tümüyle çelik olanlarından alın. Plastik saplılar 5TL civarı, çelik olanlar 12TL civarı). Bademlerinizi havanda hafif iri boyutta kalacak şekilde dövün ve tavuk göğsünü küçük şeritler halinde kesin. Sıvı yağı tavanızda kızdırp sebzelerin hepsini bir arada kavurun. Ardından tavuk göğsünü ve bademleri de sebzelere katıp devam kavurun. Soya sosunu, kekiği ve tuzu harca katıp bir iki dakika daha çevirin. Kremayı harcın üzerine dökün ve harç kremayı çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pişmesi tamamlanan harcı soğumak üzere kenara alıp yufkaları hazırlamaya başlayın.

Yufkaların arasına sürmek üzere yağı, yumurtayı ve yoğurdu bir kaseye alarak birlikte çırpın. İlk yufkayı tezgahınıza serin. Yoğurtlu karışımdan 3-4 yemek kaşığı alarak serdiğiniz yufkanın üzerine dokün ve fırça ile yufkanın her yerine yayın. İkinci yufkayı ilkinin üzerine serin ve aynı işlemi tekrarlayın. Üçüncü yufkayı da ikincinin üzerine serip aynı işlemi tekrarladıktan sonra üç kat olan yufkayı ortadan ikiye kesin. Bu kestiğiniz parçanın ortasından tekrar bölün yufkayı. Yufkada koca bir + işareti yapmış oldunuz. Mevcuttaki dört eşit parçayı da ortalarından ikiye kesin. Böylece sekiz adet üçgeniniz olmuş olması gerekiyor.

Üçgenlerin geniş kısımlarına harcınızdan bir iki tatlı kaşığı koyun. Kenarları içe doğru katlayıp kalın bir sigara böreği sarar gibi sarın yufkayı. Geriye kalan 7 parçayı da aynı şekilde sarın. İlk üçlü yufka grubunda yaptığınız tüm işlemleri ikinci yufka grubunda da tekrarlaryın.

Tüm yufkaları sardıktan sonra derince bira kaba ya da tabağa süt dökün, düz bir tabağa da galeta unu. Her bir böreği süte batırıp 1-2 dakika sütte bıraktıktan sonra galeta unu serptiğiniz tabakta her tarafını galeta unu kaplayacak şekilde çevirin.

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize böreklerinizi alınız ve daha önceden 200C’de ısıtılmış fırınınızda üzerleri kızarana kadar pişiriniz.

Afiyet olsun…

Kaynak: sihirlipastane.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder