6 Mart 2011 Pazar

Biberli ve Fistikli Spagetti

Malzemeler
* 1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber konservesi,
* 2-3 diş sarımsak,
* 2-3 adet acı kırmızı biber,
* 100 gr. dolmalık fıstık,
* 500 gr. spagetti,
* 100 ml. zeytinyağı,
* 1 demet fesleğen,
* tuz, karabiber.

Hazırlanışı
Sarımsakları soyun ve ince ince kıyın. Acı biberleri uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartın incecik kıyın. Yağsız tavada fıstıkları pembeleştirdikten sonra bir kenara ayırın. Spagettiyi bol tuzlu suda haşlayın ve süzün. 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp sıcak tutun. Dolmalık biberi 2-3 cm. büyüklüğünde doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı tavada ısıtın. Sarımsak ve acı biberi katıp ateşte 1 dakika kadar kavurun. Renklerinin dönmesine dikkat edin. Dolmalık biberleri, fıstıkları ve kalan zeytinyağını ilave edin. Hepsini dikkatlice ısıtın. Sıcak spagetti ile birlikte önceden ısıtılmış bir servis tabağına koyup karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Fesleğen yapraklarını şerit şerit kesip spagettiye karıştırın.

Kaynak:gurmerehberi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder