8 Mart 2011 Salı

Akdeniz Lokanta ve Sarap Rehberi

Vedat Milor, 25 yıl süren seyahatleri sırasında tutkuyla âşık olduğu İtalya’yı, Akdeniz usulü yaşam tarzıyla, efsunlu aşklarıyla, büyüleyici tatlarıyla, enfes şaraplarıyla ve elbette anılarıyla harmanlayarak bizlere sunuyor.

Kılavuz kitabınız sayesinde, Toscana’nın en güzel ve aynı zamanda en salaş balık lokantasında lezzetli bir deniz kereviti yiyebilir veya Orcia vadisinde Ortaçağ’dan kalma bir handa, eski pecorino peynirinin yanında yıllanmış bir Brunello şarabı içebilirsiniz. Veya güney İtalya’da sıcacık bir dağ kasabasında kestane ağaçlarının gölgesinde dünyanın en güzel ravioli’sini yerken cennette olduğunuzu hayal edebilirsiniz.

Piemonte’ye giderseniz, Slow Food hareketinin merkezi olan “yoldaş” işi bir lokantada muhteşem bir makarna veya tren istasyonunun yanındaki samimi aile lokantasında çok çok ucuza güzel bir dana eti yiyebilirsiniz. Venedik’te, bir öğlen, Muro’nun şarap barında neşe dolu yöre esnafıyla demlenebilir, akşam romantik bir restoranda enfes deniz ürünlerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Yazar: Vedat Milor
Yayınevi: NTV Yayınları
333 sayfa
Dil: Türkçe
Türü: Gezi-Dünya
Dünya Mutfağı

Kaynak:gurmerehberi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder